28-08-2015

Mansholt


Deze zomer tourt een theatervoorstelling door het land. Niet in theaters of op festivals, maar op boerderijen. Gezien de onderwerpen ook wel zo toepasselijk. De voorstelling 'Mansholt' speelt deze week in Persingen. Voor een boerenschuur. Er zijn nog kaarten, boek ze hier. Meteen gaan roepen waar kaarten te koop zijn staat een genuanceerde bespreking misschien wat in de weg. Maar, ha! Ik hoef niets te bespreken, laat staan genuanceerd. Ik kan gewoon dingen roepen als: "Gaat dat zien, mooi, relevant toneel met keigoeie acteurs in een hele fijne regie". 
Tijdens de voorstelling regende het stevig en het speelvlak was maar gedeeltelijk overdekt. Wij zaten op de overdekte tribune te kijken naar acteurs die simpelweg negeerden dat ze in de stromende regen stonden te spelen. Met alle op- en afstapjes in het decor was dat extra knap.

Ze hebben regelmatig een nabespreking. Nou ben ik daar doorgaans niet zo van, om na afloop, semi-intellectueel de regisseur veren in zijn/haar reet te steken. Hier doen ze het anders, ze nodigen iemand uit met een duidelijke link naar de onderwerpen in de voorstelling. Vandaag was dat Dries van Agt. Immer eloquent wist hij, ook thans op hoge leeftijd verkerend, in volzinnen die aan het predicaat 'archaïsch' niet voldoende hebben, zijn uitgesproken meningen aan de goegemeente ten beste te geven. Hij zat er ook, om over politici die na hun politieke periode van inzicht of mening veranderen, te spreken. Fijn om hem te horen zeggen dat door voortschrijdend inzicht duidelijk was geworden, dat niet alles wat ter linkerzijde beweerd werd, ten alle tijde ongefundeerd is gebleken.


Fijn toetje na een mooie avond theater


De koffie en wijn werd in de stal tussen de koeien geserveerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten