26-08-2015

Eigenlijk

Na Gojira lag de lat eigenlijk wel heel hoog. De heren leverden een show af met alles er op en er aan. Strak, hard, gedreven en het publiek vrat alles. Tel daar bij op dat ze ook nog eens ongeveer de beste rock-belichter van de eeuw bij hebben, dan gaat die lat nog een tandje omhoog. Maar ja, Baroness is natuurlijk ook niet de minste. In De Helling in Utrecht mochten zij laten zien hoe de nieuwe bezetting de winkel had overgenomen. Na een ongeluk waar hun tourbus negen meter van een viaduct aflazerde en drie bandleden ernstig gewond raakten, stopte de helft er mee. Hoe gaat dat klinken?

Om kort te gaan,eigenlijk is het er niet beter op geworden. Meneer de zanger kan erg mooi tekenen en schilderen. Daar had ie duidelijk meer tijd in gestoken dan in de cursus: "Hoe kan ik elke avond op een podium staan te brullen zonder mijn stem kwijt te raken". Best jammer, want die cursus was hem op het lijf geschreven. De gitarist heeft na het ongeluk blijkbaar een sportschool-abonnement genomen en stond dubbel zo breed op zijn gitaar te rossen. 

Misschien probeerde hij eigenlijk de nieuwe drummer bij te benen. Die leek de opdracht: "Sla goed hard, dan kunnen ze je achterin ook nog horen", heel serieus genomen te hebben. Geen slechte muzikant hoor, helaas wars van ieder gevoel of subtiliteit.
Inderdaad de lat lag hoog, had ie op de grond gelegen, dan waren ze er nog over gestruikeld. 

Maar ja, bij ieder concert waar ik voor de deur afgeleverd wordt in een Chevrolet Impala uit 1973 (van je vrienden moet je het hebben!) kan de avond eigenlijk niet meer stuk. 


Ook de belichter bij Baroness was eigenlijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten