09-05-2015

Klaar voor de volgende

Gelukkig is het erg uitzonderlijk dat er een voorstelling niet door gaat.
Zelf is het me zelden overkomen. Een keer in Hoofddorp, waar in de hele wijk
de stroom uitgevallen was. Pas vijf minuten voor de tweede voorstelling ging
het licht weer aan. Voor de kassa's en de schuifdeuren het allemaal weer deden hadden wij het licht gesteld, gesoundcheckt en konden we er vol tegen aan. Een andere keer in Zwolle konden we het "theater" niet in, omdat de dienstdoende technicus daar ook woonde en zich, ondanks ons gebeuk op de deur verslapen had. Na ruim twee uur puin ruimen en bedenken hoe het dan misschien wel kon, kwamen we er achter dat als ik een lamp aan zette, het gezoem uit de speakers luider  was dan de stemmen van de acteurs. Daar viel niet meer tegen op te improviseren.


Eergister ging er een niet door vanwege de bliksem. Vandaag gooide een
slechte knie roet in het eten. Helaas hoorden we dat pas, toen we driekwart al opgebouwd hadden, met z'n tienen. Het helpt niet echt voor een goede sfeer. (Het voelt gewoon minder zinloos als tussen bouwen en breken er ook werkelijk een voorstelling gespeeld wordt.)

Drie uur werk, kon weer met ruim anderhalf uur werk verholpen worden. 
Het toneel zag vijf uur na het begin van de dag er weer uit zoals we het vanochtend aantroffen. Leeg en klaar voor de volgende.



Voor ie terug de trailer in moest, maakte ik nog snel een plaatje van het paard in een winkelwagentje. Volgens mij was ie al dood toen ie binnenkwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten