14-10-2012

Raak

Het was dat die dikke vrouw naast me vooraf tot tien keer toe opstond en vervelend ademde, 
anders was er niets rottigs te melden geweest. Echt niks, helemaal af, met smaak, mooi, snel en goed. Vanmiddag naar Circo Circolo geweest, het festival voor nieuw circus in Nederland. En het circusfestival wat uit de subsidieboot valt, en nu waarschijnlijk haar laatste editie beleeft. We gingen kijken naar Cirkopolis van Cirque Éloize. Grote tent met een tribune voor zo'n 1500 mensen. 
Volle bak. En terecht. 
Deze Canadezen (alweer Canadezen, vorige week Nomeansno, toen Voivod nu Éloize) maken circus zonder dieren, spreekstalmeester of slappe grappen. Maar wel mét vaart, humor, krachtpatserij en en verstilling. 

Door de tijd heen ben ik vrij kritisch (lees: verwend) publiek bij voorstellingen geworden. Maar wat zij aan vakmanschap lieten zien op alle vlakken, maakte echt indruk. Als zowel licht, geluid, choreografie, decor, projectie, kostuums, ritme, dynamiek en humor allemaal kloppen, dan kan ik er helemaal geen leuk stukje over schrijven. Dan kan ik alleen maar aanraden om de volgende keer dat ze ergens in een schouwburg of tent staan, te gaan kijken. En vrienden mee te nemen. 
En pepermunt, voor dikke vrouwen die naast je gaan zitten.

 In de rij voor de tent met de poëtische naam "Brabant"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten