06-03-2016

Voorbeeldig


"But I'm working.
And the sooner it's done,
the sooner we can start playing 
and that's what we're here for man!"

Natuurlijk, zo logisch is het ook. Ik complimenteerde na hun show de drummer en bassist met hun discipline tijdens de soundcheck. Wat mindere goden willen er nog wel eens eindeloos over doen voor alles op zijn plek staat. Ondertussen zijn er altijd een of meer al aan het stemmen/spelen/pielen/beuken/rommelen. Ook als er een akoestische gitaar of viool gesoundcheckt moet worden willen anderen er ook rustig doorheen rammelen. Met als gevolg dat het allemaal veel langer duurt dan noodzakelijk is. 

En dat terwijl niemand de soundcheck het leukste moment van de dag vind.
Vanmiddag was het een schoolvoorbeeld van hoe het ook kan. Binnen tien minuten stond alles, ieder controleert of uit zijn set het juiste geluid komt en stilte. 
De geluidsman trekt nog een paar kabels en we kunnen beginnen. Stuk voor stuk geven ze aan wat en hoe hard ze alles willen. Een liedje samen voor de balans en weer stilte.
"Is it okay if we play two more songs?"
In plaats van gewoon de halve middag te gaan zitten rossen, werd er overlegd met de technici van dienst. Zo fijn, als iedereen het spel beheerst en zich aan de spelregels houdt.


De show van Jeffrey Foucault en band was overigens als de soundcheck: 
Gedisciplineerd, technisch zeer begaafd en vriendelijk. 
Niet de spannendste show van het jaar, 
maar heel fijn om zulke goeie muzikanten samen aan het werk te zien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten