11-05-2016

Klapvee

Is er dit jaar weer een voetbal WK of EK? Dan is het weer raak. 
Met de olympische spelen valt het meestal wel mee. 

Ik woon net buiten het centrum van de stad. Veel mensen die wat verder van het centrum wonen lopen hier door de straat op weg naar terras/kroeg/festival. Opvallend vaak soortgelijk gekleed. Vaak zijn ze in een groep van een vergelijkbare sociale klasse en dragen daarmee hetzelfde uniform. Polo's bij polo's, strakke witte shirts bij strakke wittte shirts. Bij mannen lijkt dit nog meer het geval dan bij vrouwen. Die hebben de factor 'mode' ook nog om rekening mee te houden. Blijkbaar is het nu 'in' om strakke, voorgescheurde donkere spijkerbroeken te dragen. In de bladen, op vlogs, facebookgroepen en televisieprogramma's wordt die verordening bekend gemaakt en hele massa's volgen zonder vragen te stellen.

Zal het echt fijn voelen of gerust stellen om er precies zo uit te zien als iedereen om je heen? Voorkomt het gedoe als je hersenloos mee dobbert met de massa?


Heel recent sjokten ze hier weer door de straat met allemaal iets oranjes aan. Een shirt, een boa, een zonnebril, een jurkje, of alles tegelijk, sommigen zelfs met oranje pruik.
Nauwelijks twee weken later herhaalde het ritueel zich, maar dan in het rose.
Bleek iedereen opeens over een rose outfit te beschikken of had die recentelijk aangeschaft. 

De maatschappij wordt steeds individualistischer hoor ik nogal eens, maar als ik naar buiten kijk lijkt het tegenovergestelde aan de gang. Massaal sjokt de meute mee in grootschalig opgezette afleiding van het dagelijkse bestaan. 

Lekker makkelijk.
Geef ze brood en spelen.

"Doe toch gewoon gezellig mee!"  



Een modebeeld wat nog niet echt aangeslagen is deze lente

Geen opmerkingen:

Een reactie posten