15-04-2015

Kort

Waarom zijn de beste televisie series ook de kortste?
Series die er voor mij met kop en schouders boven uit steken stoppen niet alleen al na enkele seizoenen. Per seizoen zijn ze ook nog eens korter. Zo had het derde seizoen van Luther slecht vier afleveringen. Vier! Dat zijn zijn er zo acht te weinig. De spannendste serie ooit mag echt nog veel langer. Treme, een van de mooiste tv drama's, stopte met vier seizoenen op de teller. Stom! Meer! Nu! Sherlock, inderdaad, mat Benedict Cumberbatch, in drie seizoenen pas elf afleveringen gemaakt en dan moeten we een jaar wachten op de volgende drie. Een jaar! Schande!

Zometeen de laatste aflevering van The Newsroom seizoen drie kijken. Zeldzaam intelligent gemaakt. Knappe dialogen met fijne onderkoelde humor. Een serie om met volle aandacht te kijken. Goed gespeeld en vooral goed geschreven. Maar inderdaad, zes afleveringen, dan is het op. Aan de andere kant van het spectrum hebben The bold and the beautiful en Goede tijden, slechte tijden samen op de kop af vierenhalf miljard afleveringen opgeleverd.
Is er een televisiewet die zegt dat de kwaliteit omgekeerd evenredig moet zijn aan het aantal afleveringen? Of trekt middelmaat gewoon veel stom volk, dus veel adverteerders, aan? Gelukkig zijn er steeds meer goed gemaakte series, die allemaal bij elkaar een heel aardig online alternatief vormen voor de traditionele tv. Ik ga er nog eens een uurtje van genieten.





Deze ibis heeft niets met televisieseries te maken.
Ik had geen foto's die bij het onderwerp pasten, maar wel deze.
Zodoende. Dus.

2 opmerkingen:

  1. Fargo en True Detective hebben er een paar meer en ook zeer de moeite waard. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad allebei fijne series, maar van Fargo zijn er tot nu toe 10 afleveringen, met 10 in de maak en True Detective 8, met 8 aangekondigd. Ook daar duidelijk meer kwaliteit dan kwantiteit.

    BeantwoordenVerwijderen