17-07-2014

Flats

"Maar waarom doen ze dat binnen dan nooit?".
Vroeger, in de jaren stillekes. lang voor het Grenen tijdperk, spuugden mannen in een kwispedoor.Het gebruik van pruimtabak veroorzaakt extra aanmaak van speeksel. Omdat de tabak en het speeksel doorslikken geen goed plan was spuugde men het uit.Volgens de overlevering maakten sommigen er een kunst van om in een mooie lange boog alles in de bak te krijgen. Nu de dagen van pruimtabak en kwispedoors ver achter ons liggen, wordt er minder gespuugd.

Behalve door stoere mannen. Mannen die iets te bewijzen hebben.
Bewijzen dat ze echt al bijna achttien zijn. Bewijzen dat ze... ja wat eigenlijk?
Nooit zie je mannen binnen spugen. 
De speekselproductie zal dus aangewakkerd worden door de buitenlucht. Sommige sporters ontwikkelen zoveel dat ze het hele voetbalveld onder kwatten. Andere sporters, zoals motorcrossers of autocoureurs lijken er veel minder last van te hebben.

Ook bier drinken op de kermis wakkert de speekselproductie kennelijk aan, de ene na de andere kwak vliegt op het trottoir, tussen de lege bekers en frietzakjes in. Gister zag ik zo´n sportschooljongen heel stoer spugen, maar iets ging er mis en z´n hele shirt zat onder. Van schrik liet ie z´n bier vallen. Zijn vrienden lachten hem hartelijk uit. 
Van hele bink naar kwijlende mongool is maar een kleine stap.



Meh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten