26-04-2013

Magere Hein en 1000 balonnen

Na de keurigheid van Apeldoorn gisteren was vandaag Raalte aan de beurt. Ook mooi, maar net anders. Bij aankomst waren een aantal leerlingen bezig de frituur en bakplaat op het schoolplein op te stoken. Ook liepen verrassend veel leerlingen in strakke zwarte kleding en bivakmutsen rond. En Magere Hein was aanwezig. Helaas was zijn zeis vervangen door een plastic tuinhark. Het was de laatste lesdag voor de eindexamenkandidaten. 

Gelukkig spelen we de voorstelling voor vierde-klassers. Zij waren niet verkleed als terrorist maar als brave VWO leerlingen. Tussen de voorstellingen door gingen we onze boterhammen opeten in de lerarenkamer. Buiten kwam de regen met bakken naar beneden en binnen was er koffie. En ballonnen. Die waren ook onderdeel van de eindexamenstunt. De lokale supermarkt had een doos gesponsord en na een uurtje spelen met de compressor hadden ze er ruim duizend in de onderwijzerkantine weten te proppen. Tussen deze vrolijkheid namen we plaats.

Helaas hadden de leerlingen dat moment uitgekozen om ze weer te verwijderen. Gewapend met schoenen en vorken werden de ballonnen aangevallen. Binnen een minuut was de lunchplek veranderd in een oorlogsgebied. Oordoppen in. Nee dit kon echt niet meer. Terug naar de aula. Daar bleek de rust te zijn ingeruild voor een gemaskerd feest waar op de tijdloze tonen van Arie Ribbens' Polonaise Hollandaise door honderden kinderen – u raadt het al- de polonaise gedaan werd. Opeens was in de trailer lunchen toch best een goed plan.





Stilte voor de storm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten