25-05-2018

Cowboys en mongolen

Goeie dag vandaag. Waar ik vermoedde een studenten-dans-festival te gaan draaien, bleek het net anders te zijn. De studenten hadden anderen aan het dansen gezet. En hoe. Een autist waarvoor zelfs mij aankijken al veel te moeilijk was. Vijf bejaarde blinde vrouwen die een dansje doen op Johnny B Good. En alsof dat niet genoeg was drie dansers die drie mongolen mét het syndroom van Down door een choreografie heen sleepten. Top. Combineer dat met tropische temperaturen en je kan je voorstellen dat de sfeer niet meer kapot kon.

Gelukkig speelde op een steenworp afstand Tom Russel. En ik mocht er heen.
Dat hielp. Tom doet het al even. Hij is 66 en bracht ruim 30 platen uit.
Vandaag in zijn eentje met een akoestisch gitaartje.

Komt op speelt een fragment van een nummer en vraagt het publiek van wie dat was. Doet dat nog eens en nog eens. Bijna vijf minuten popkwis in ouwe country. Het publiek kende ze allemaal. Waarschijnlijk ook omdat dat liedjes waren uit de tijd dat het publiek nog jong was. Wij waren met afstand de jongste bezoekers.

De man met de cowboyhoed stelt zichzelf voor als Railroad Jack en vertelt dat na het volgende nummer Tom Russel zal komen. Na dat liedje loopt ie af en komt meteen weer op.
De zaal grinnikt. Hij speelt een prima set van covers en eigen liedjes. Vertelt wat sterke verhalen tussendoor om het allemaal wat extra smaak te geven. In een van de laatste liedjes hoor ik hem zingen: "You don't need teeth for kissing girls or smoking cheap cigars". 
Fijne vent, mooie liedjes. Luister maar hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten