21-03-2015

Nog een keer..

Achter op de krant stond vandaag een advertentie van Mojo concerts waar zij reclame maakte voor vier shows die in de Ziggodome plaats zullen vinden. Vier bands waarvan alle leden in de jaren veertig geboren zijn. De gemiddelde leeftijd zal dus rond de 70 liggen. Het publiek is waarschijnlijk iets jonger, niet veel, maar wel een paar jaar. Dan kan je er dus van uit gaan dat heel veel 50- en 60 plussers massale popconcerten bezoeken., De Ziggodome heeft een capaciteit van 17000 bezoekers. Als Mojo niet het idee heeft minimaal 10000 kaarten te kunnen verkopen zouden de bands daar niet staan. Het bezoek aan grote popconcerten in Nederland begon  in de jaren 60 met dezelfde bands als die hier nu aangekondigd staan. Santana, Fleetwood Mac, The Who en het bandje waar Paul McCartney destijds in speelde. Op deze manier blijft deze generatie een noviteit. Destijds de eerste bezoekers, nu de oudsten.

Waarschijnlijk gaat een flink gedeelte van het publiek met het idee dat het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn. Het is bij deze leeftijdscategorie immers de vraag of de bandleden of de bezoekers eerder het loodje leggen. Bij sommige bands is dat proces al aardig bezig. Met name The Who, waar twee bandleden jaren geleden al overleden. Op hun site zocht ik naar info over wie er nu in de band zitten. Onder het kopje 'Current touring band' staan acht muzikanten, waaronder geen van de originele leden. Ik kan me haast niet voorstellen de Roger Daltrey er niet bij zal zijn, maar hij staat niet op de lijst. 
Een paar manden geleden was ik aan het werk bij een ledendag van 50Plus. Daar stonden opvallend veel rollators op de gang tijdens het programma. Dat zal bij deze shows waarschijnlijk niet veel anders zijn. 
Vanuit de rolstoel nog een keer met z'n allen "My my my generation". 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten