14-01-2016

Boblijn


Een jaar of tien geleden was het vrij overzichtelijk op de weg. Het gros reed tamelijk vriendelijk. De auto's waar je voor uit moest kijken waren makkelijk te spotten.
Je had de lompe BMW rijders, bumperklevers met een claxon. De zondagsrijders in kleine, hoge autootjes die zoveel twijfelden dat je nooit wist wat er ging gebeuren. En dan was er de absolute klootzak op de weg: Het petje in een donkergekleurde Volkswagen GTI met een tribal-sticker op de achterruit. Ongeëvenaard slechte chauffeurs. Asociaal op de weg in ieder opzicht.

Tijden veranderden. De GTI's reden zich dood tegen een boom, of kochten Audi's met xenon verlichting. De BMW rijders zijn meer als Mercedes-chauffeurs gaan rijden. De twijfelende zondagsrijders zijn helaas niets veranderd.

Een categorie is erbij gekomen. Met stip in de top drie van verschrikkelijke weggebruikers.
De geblondeerde boblijn in een grote SUV. Dames op leeftijd in een veel te grote auto.
Het ergste is dat ze óf nog steeds denken in een boodschappenautootje te rijden en de extra meters blik om zich heen vergeten, óf vinden dat ze echt King of the road (of Queen of the road) zijn. Toeterend, met de te hoog afgestelde koplampen knipperend. Voortdurend in de car-kit krijsend. Whatt's-append op een Iphone in een roze hoesje scheuren ze door de stad en over de snelweg. Alles en iedereen moet wijken voor ze. Op weg naar vast heel belangrijke afspraken. De wereld ver beneden hun machtig grote auto moet ze niet in de weg zitten.

Blijkbaar vond een damesblad dat dat helemaal van deze tijd was.
Ik hoop dat deze modegrill snel over is. Of hetzelfde afloopt als de petjes in de GTI's.
Met een klein gedenkteken, een waxinelichtje en een teddybeer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten