14-11-2015

Lievelingsentiteit

Zullen ze bij terroristenvereniging IS echt het idee hebben dat 80 rockers neerschieten helpt? Dat ze daardoor dichter bij hun idealen komen? Of is dat stadium al lang voorbij?
Zitten we in een situatie als bij IsraĆ«l vs. Palestina. Een wedstrijd waar ook niemand tevreden is als het een gelijkspel wordt. De ander moet gewoon kapot gemaakt worden zonder verdere uitleg of motivatie. Jullie hebben ons kinderziekenhuis gebombardeerd, dus schieten wij jullie concertzaal neer. Jullie slopen dan tien dorpen en wij halen dan weer een toeristenvliegtuig neer.

In het verleden zijn soortgelijke opstootjes ook wel eens uit de hand gelopen. Met vaak een ruzie over geloof als begin van de ellende. Ik was benieuwd of daar cijfers over bekend waren en ja, die zijn er. Er is ook het nodige over geschreven, bijvoorbeeld hier en hier. Natuurlijk komen ook daar in de commentaren meteen gelovigen aan het woord, die voor gaan rekenen hoeveel doden er vielen in regimes en oorlogen waar religie geen rol speelt.

Onze god is de beste. Maar niet zo goed als die van ons.

Het geouwehoer over geloof begint me aardig de keel uit te hangen.
Kan iedereen die ergens in gelooft dat voor zichzelf houden? 
Gewoon thuis op een matje of op een bank wat gaan zitten prevelen naar zijn of haar lievelingsentiteit. 
En daar anderen nooit mee lastig vallen? 
Allemaal tegelijk: "Ja meneer, we zullen het niet meer doen".
Jij ook, daar in de hoek?
"Ja meneer, ik ook".

Mooi, dan kunnen we weer door met belangrijke zaken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten