26-11-2013

Poster

Aan de rand van een voormalig industrie gebied, aan een hek, hing een poster.
Reclame voor een dansavond voor een lokale discotheek. Nou is dat niet uitzonderlijk.
De sneuheid van deze overtrof toch de gemiddelde houseclassics / technoclassics / dancehitspartyposter. Dit is reclame voor de R&B classixx. Met als grote trekker Coolio, in hoofdletters. Daarna tussen haakjes en een stuk kleiner "Gangsta's Paradise". Dat is niet een andere band of dj die avond, maar de enige hit die Meneer Coolio ooit gehad heeft. En voor het geval potentiĆ«le bezoekers de naam nog vaag kennen maar geen idee hebben waarvan, staat het eronder. Zo'n beetje als reclame voor Mega-piraten-festijnen met "Zanger Rinus". Dus niet Rinus de fietsenmaker, of Rinus, de junk die vroeger iedere keer mijn fiets probeerde te jatten, maar de zanger. 

De wereldtour waar Meneer Coolio aan bezig is, behelst in november maar liefst twee data. Een in Las Vegas en een in Nijmegen. Dat tikt lekker aan. Komt ie, speciaal voor het optreden hier heen vliegen, moet er hier aan het publiek verteld worden wie hij is. Misschien ook niet eens zo gek. Het hitje is net zo oud als het gemiddelde publiek wat er op af komt, achttien jaar.

Heeft ie sindsdien dan niets meer gedaan? Jawel, een paar cd's, een stel films, 'tig keer opgepakt voor geweldpleging en drugs. Maar niets waar het jonge publiek hem verder van zou kennen. Misschien van zijn kookboek; Cookin' with Coolio.
Recentelijk heeft ie de rechten op al zijn liedjes in de aanbieding gedaan, 
zodat 'ie zijn nieuwe kookboekenserie kan financieren.
En nee, dat geld is echt niet nodig om de boete voor mishandeling van zijn vriendin mee te betalen. Echt niet

De foto van Meneer Coolio is niet heel erg recent, zo blijkt na een keer zijn naam te Googlen. Hier, hier en hier staan foto's van recenter datum, niet meer helemaal de gladde glijer met een kek hoedje zoals ie op de poster staat.

Om het af te maken, is de poster gebruikt om reclame te maken, niet voor de disco of Meneer Coolio, maar voor een kringloopwinkeltje. Een paar dagen in de week geopend en met een reclameoffensief bezig. De R&B poster hing drie keer naast elkaar aan het hek, de kringloopreclame zat netjes in  plastic hoesjes op iedere poster geplakt.


Misschien kan ie om zijn tour wat uit te breiden, ook daar zijn hitje gaan playbacken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten