13-06-2018

C.O.C.

Vroeger, heel vroeger, net na het grenen tijdperk, was er een hele kudde hardcore-punk-teringherriebandjes. Die zijn er nu ook, maar anders. Toen moest het een en ander nog uitgevonden, uitgevochten en uitgeprobeerd worden. Ik vond dat leuk. Veel naar gekeken en geluisterd. Voivod, D.R.I., Killdozer, M.D.C., Negazione, R.K.L. en C.O.C. Inderdaad opvallend veel D.L.A.'s.* 
C.O.C. stond voor Corrosion Of Conformity, net Als Voivod hadden zij een goed punk logo, kijk maar. Om met een bevriende punk destijds te spreken: "Maar Voivod zijn de beste, want die hebben een Fuck-Off-And-Die-vlag op het podium". Daar kan geen nuchtere logica tegenop.



Het gros van die bandjes is uitgestorven, al dan niet door natuurlijke doodsoorzaken. Sommige hebben het overleefd, andere hebben tijdelijke oprispingen van reünies. De een succesvoller dan de ander. Sommige ben ik blijven luisteren, anderen verloor ik snel uit het oog. C.O.C. was daar een van. Nooit meer iets van mee gekregen. Dan is het maar afwachten wat er het podium op loopt. C.O.C. was degelijk gister. Van punkherrie zijn ze aardig opgeschoven richting stonerrock. Doen ze ook aardig. Hele sympathieke mannen. Voor de liftfoto allemaal een hand en een vriendelijke opmerking. 



Op het moment dat ik mijn camera er bij pak, pakken zij hun pose er bij. En nog een en een andere. Binnen een halve minuut had ik genoeg. De bassist merkte correct op tijdens het uit de lift lopen: "That must have taken you a lot longer to set up than to do the shoot." Had ie mooi goed. Waren ze allemaal maar zo makkelijk.



Op het eerst gezicht lijken het misschien ruige types, maar als je beter kijkt zie je dat ze eigenlijk uit de Efteling komen. De een is de Trollenkoning, de ander de verteller in Villa Volta en inderdaad, de derde is een Laaf. In hun vrije tijd touren ze dan samen. Goeie bak herrie maken, biertje er bij. De drummer komt trouwens niet uit de Efteling, het is ook niet de originele. Deze komt uit Manchester. Daar kan ie zelf ook niks aan doen.


* D.L.A.= Drie Letterige Afkorting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten