27-04-2014

Tegen

Iets zegt me dat er wat mis is.
Verkiezingsposters waren voor zover ik me kan herinneren, niet eerder zo negatief.
Acht van de posters zijn tegen. Tegen verschillende dingen weliswaar, maar tegen.

De PVV wil minder EU.  Maar door middel van dezelfde poster willen ze zichzelf aanprijzen om in het bestuur van die EU plaats te nemen. Om daarna weer af te treden als Ome Geert weer eens een foute opmerking maakt. Wel humor om het woord 'minder' weer zo prominent te gebruiken.

De SP maakt dezelfde rare gedachtenkronkel, zij willen niet minder EU, maar zijn tegen déze EU. (Niet die andere EU, waar het altijd mooi weer is, maar deze) Wat doe je dan überhaupt in de verkiezingen voor die EU? De Piratenpartij hangt een poster op met de tekst "vertrouw niet op posters", verzin dan een andere manier om je te uiten. 50 plus heeft maar een belang, het eigenbelang. "Handen af van ons pensioen" grappig om een quote van oud-medewerkers van de Gaykrant te gebruiken als slogan.  

Ook Artikel 50 (sorry wie?) wil uit de EU. Ze hebben hier alle leden van hun partij op de foto gezet. Die zullen onderling niet snel bonje krijgen. Jezusleeft.nl (zo zonder spaties las ik de eerste keer echt "Je zus leeft") (En ik heb niet eens een zus) wil nu uit de EU. Ik wens ze succes met emigreren. Diep in Zuid-Amerika of in een Afrikaanse uithoek kunnen ze vast nog wel wat godsdienstwaanzinnigen opvangen.  Een onopvallende niet constructieve uiting is die onderaan, tweede van links. De Anti EU (ro) Partij. Bijna zielig voor dat kind dat er drie schroeven in zijn gezicht gedraaid zijn. 

De laatste negatieve uiting is die van de partij vóór de dieren. Zoals gebruikelijk hebben ze één onderwerp waar tégen gestreden moet worden, en dus hebben ze samen met de SP de grootste letters op de poster. Heel lelijke Euro-tekens als hoofdletter E, maar wel heel groot. In enorme kapitalen schrijven is toch de gedrukte evenknie van schreeuwen. 
En wie het hardst schreeuwt, heeft gelijk.



1 opmerking: