29-05-2013

Flimango


Zowel bij het opvoeden van kinderen als in het het criminele circuit zijn zijn afpersing, chantage en oplichting aan de orde van de dag. Iedere situatie vereist zijn eigen machtsmiddelen. Heeft een zakenrelatie een verschil van inzicht met je, dan kan een afgezaagd paardenhoofd in zijn bed wonderen verrichten. Een samenwerking verloopt wat stroef, enkele belastende foto's kunnen de relatie weer vlot trekken. Een kind wat niet op het familieportret wil? Beloof hem dat ie daarna met mama's Iphone mag spelen.

Gebruik maken van gebrek aan kennis bij de andere partij is zo oud als de mensheid. Zo wilden twee dochters van een vriendin een aantal gerechten niet eten. De oplossing bleek de Flimango. In de dierentuin waren de meisjes nogal onder de indruk geraakt van flamingo's. Accuut werden deze vogels dan ook uitgeroepen tot lievelingsdier. Door onoplettendheid of een spraakgebrek van de kinderen werden ze flimango's genoemd. 

Zelf wilden zo ook flimango's zijn of er op zijn minst op lijken. Aan de eettafel werd door de ouders hier handig gebruik van gemaakt. Iedere groente waar de dames twijfels over hadden was terstond de favoriete groente van flimango's. En als zij dat graag aten, dan moest het wel lekker zijn. Een waterdicht argument en dus aten ze netjes hun bord leeg, net als flimango's dat altijd doen. Jammer dat de gemiddelde wapenhandelaar of drugsdealer niet in flimango's gelooft, politiewerk zou er een stuk makkelijker door worden.

Een oprol-flimango

1 opmerking:

  1. Heel herkenbaar. En die beesten heten toch gewoon flimango's? Of heb ik nu te lang kinderen?

    BeantwoordenVerwijderen