16-05-2019

Net als in de film


Als in en film of serie scènes zich afspelen in een concertzaal, zie ik meestal meer filmclichés dan zaken die ik herken als typisch voor een concert. Zo zijn de hoofdrolspelers doorgaans perfect te verstaan, ziet de band er beter uit dan ze klinken. Het jonge en mooie publiek stelt zich gruwelijk aan. De meeste concerten die ik bijwoon zijn net anders. Daar is niemand meer te verstaan, klinkt de band altijd beter dan ze er uit zien en is het publiek zeker niet fotogeniek. Het zou ook met mijn muzikale voorkeuren te maken kunnen hebben.

Vanavond was dat anders. Saint Agnes vinkte alle clichés aan die er op het formulier stonden. Stoere poses, strakke rockchick in het midden, ongeschoren mannen er naast. Wit pak met stiksels. Slangenleren laarzen. Zwart geverfd haar. Samen in een microfoon zingen. Drummer die doet alsof ie Animal uit de Muppetshow is. Veel rook en knipperend paars en rood licht. Ingestudeerde pasjes. Op de DJ tafel en op een gitaarversterker gaan staan zingen. Check, check, check. 


En muzikaal, inderdaad, net zoals dat in de film hoort, een herkauwen van lang platgetreden paden. Geen originele noot gespeeld. Twee liedjes waren wel aardig, de rest veel te ondermaats om opgevist te mogen worden. Maar zag het er goed uit? Zeker. Was het een goeie show? Ja. En het publiek? Het was niet bepaald uitverkocht. Geen hysterische fotomodellen voor het podium. Vooral mannen van middelbare leeftijd. De lokale  ondernemers-netwerkclub had zijn avondje hier. Het gros kwam zo te zien rechtstreeks van kantoor. Daar moet de casting-director volgende keer iets meer aandacht aan besteden.


De merchandisedame was uiteindelijk de enige overlevende


Geen opmerkingen:

Een reactie posten